Raak geïnspireerd door biophilic design

Natuur beleving is een belangrijke behoefte van de mens

WAT IS BIOPHILIC DESIGN:

Biophilic design is het opnemen van natuurlijke elementen in onze gebouwde omgeving en het ontwerpen van inspirerende, verkwikkende plekken die mensen in contact brengen met hun omgeving.

Biofilie betekent ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Uit onderzoek naar natuurbeleving bleek dat natuurlijke omgevingen zeer positieve reacties in mensen oproepen, en veel hoger worden gewaardeerd dan stedelijke omgevingen.

Niet elke ruimte kan ontworpen worden volgens alle principes van biophilic design, maar er zijn vaak vele elementen die wel toegepast kunnen worden. Samen verrijken deze elementen het interieur en verbeteren ze het welzijn van de mensen die zich in de ruimte bevinden.

Biophilic design is meer dan alleen een paar potplanten neerzetten! Natuurlijk licht, planten, levende muren, natuurlijke texturen en materialen en uitzicht op de natuur hebben allemaal een positief effect. Haal je inspiratie uit de natuur.

VOORDELEN VAN BIOPHILIC DESIGN:

Biophilic design als belangrijk aspect voor gezondheid en welzijn in een gebouw staat steeds hoger op de agenda, en dat is niet voor niets. Verstedelijking, stress-gerelateerde ziektes en het dagelijks gebruik van technologie groeien in rap tempo. Het lijkt alsof we steeds verder weg staan van de natuurlijke elementen die ons blij maken, stress verminderen en helpen om ons weer op te laden.

Een omgeving zonder natuurlijke elementen kan een negatief effect hebben op de gezondheid, de productiviteit en het welzijn. Dit is vooral van belang in verblijfs- en werkomgevingen, zoals hotels en kantoren. Een zwakke gezondheid en een verminderd welzijn kunnen leiden tot slechte prestaties, een lage productiviteit, werkverzuim en verhoogde kosten.

In het Verenigd Koninkrijk wordt 35% van de gezondheidsproblemen en 43% van het werkverzuim veroorzaakt door werkstress. Dit kost bedrijven naar schatting £29 miljard per jaar. In de Verenigde Staten kost werkverzuim werkgevers gemiddeld $2.074 per medewerker per jaar.


Er is een direct verband tussen een slim ontwerp van de werkruimte en een verhoogd welzijn en betere prestaties van de medewerker. Zelfs eenvoudige natuurlijke elementen in de werkruimte kunnen al een enorme impact hebben op hoe medewerkers zich voelen als ze naar hun werk komen en hoe gelukkig, creatief en productief ze zijn tijdens het werk.

Neem contact met ons op

Voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat maken wij graag met u een afspraak op locatie.